Menu

0

0.00 lei

Reparație pompă ulei Audi A4

Dragi clienți și vizitatori, am decis să scriem primul nostru articol de blog. Așteptăm cu drag întrebările și comentariile voastre.

Reparație Pompă Ulei Audi A4

Primim foarte multe solicitări de reparație pompa ulei Audi A4 din partea clienților și pentru serviciul nostru de montare și demontare. Avem clienți  dispuși să vina din toată țara, inclusiv din Constanța, București, Ploiesti, Iași, etc…

PompeUlei, reconditionare, turbo, turbosuflante 1 PompeUlei, reconditionare, turbo, turbosuflante 2PompeUlei, reconditionare, turbo, turbosuflante 3

Service-ul nostru există pe piață din 1991. Avem o experiență din vastă în acest domeniu și în acest fel reușim să terminăm tot procesul în aceeași zi. Astfel mașina nu stă în service mai mult de 5-6 ore.

Mașina din imagine este un Audi A4 2.0 TDI din 2007 cu tipul de motor BPW. După cum știți, majoritatea motoarelor 2.0 TDI din gama VAG fabricate între 2005 și 2010 au probleme cu modulul de echilibrare cu pompa de ulei. Clientul a venit tocmai din Constanța pentru a efectua preventiv aveastă operațiune. În așa fel poate preveni situația în care motorul și turbosuflanta rămâne fără presiune de ulei din cauza pompei.

Reparație pompă ulei Audi A4

Demontarea a fost efectuată de un coleg cu mulți ani de experiență în domeniu. Pentru mașinile cu motor transversal, este nevoie de demontarea parțială a direcției și a jugului.

Procedura de recondiționare

După demontare pompa de ulei intră în procesul de recondiționare. Aici vine dezasamblată, curățată și verificată atent piesă cu piesă. Prelucrarea locașului arborelui de echilibrare necesită o precizie foarte mare. Aparatul nostru are o precizie de 0.005 mm. Axurile hexagonice vin prelucrate pe un centru de prelucrere CNC dintr-un material special. Tratamentul termic este aplicat în mai multe etape cu o procedură care nu permite deformarea materialului în timpul procesului. Folosind aceste metode de precizie și materiale corespunzătoare putem oferi un serviciu de calitate care rezultă în pompe de ulei durabile, cu garanție de 5 ani.

După prelucrarea arborelui de echilibrare și alegerea axului hexagonic potrivit urmează asamblarea atentă si testarea. În acest timp mecanicul se apucă de curățarea băii de ulei și îndepărtarea siliconului vechi de pe baie și blocul motorului.

Reparație pompă ulei Audi A4

Cuzinetul pinionului intermediar

În urma verificării am constatat că și cuzinetul din pinionul intermediar necesită înlocuire. Acest cuzinet se găsește doar la noi. Este fabricat din aceeași material ca și cuzinetul pinionului intermediar de la modelul nou de pompă 2010+.  Costul acestui cuzinet este de 80 RON, considerabil mai puțin decât pinionul nou, al cărui preț este în jur de 500 RON. Reglajul acestui pinion necesită o atenție sporită din partea mecanicului.

PompeUlei, reconditionare, turbo, turbosuflante 4   pinion pompa ulei 2.0 tdi  PompeUlei, reconditionare, turbo, turbosuflante 5

Procedura de montaj

Mecanicul primește pompa de ulei gata reparată și se poate apuca de montaj. Cu motorul blocat la semn și cu dispozitivul de blocare fixat pe modulul de echilibrare, doi  mecanici montează piesa pe blocul motorului. Ultimul pas este reglajul pinionului intermediar, care necesită foarte multă atenție. Reglajul incorect al pinionului poate duce la deteriorarea dinților sau a cuzinetului.

După ce pinionul intermediar este reglat corect, cu un joc mic și egal între toate pinioanele, urmează montarea băii de ulei. La montaj folosim silicon de înaltă calitate, marca Victor-Reinz. După suficient timp de așteptare ca siliconul să se întărească, introducem uleiul și pornim motorul. Verificăm nivelul uleiului, completăm dacă este necesar. Operațiunea de reparație pompă ulei Audi A4 este finalizată cu succes.

La plata contravalorii serviciilor efectuate, clientului îi este înmânată Factura și Garanția de 5 ani pentru Pompa de Ulei. Clientul mulțumit se poate întoarce în siguranță fără teama că il va lăsa vreodată modulul de echilibrare.

Alte mașini afectate

Această operațiune de reparatie pompa ulei Audi A4 este asemănătoare cu operatiunea de reparație pompa ulei Audi A6, VW Passat B6, VW Tiguan, VW Sharan, etc…

Deții un autoturism cu motor de 2.0 TDI din gama VAG? Verifică AICI dacă mașina ta necesită această modificare !!! Dacă nu ești convins sau nu găsești mașina ta în tabel, poți trimite seria de caroserie pentru o verificare accesând FORMULARUL DE CONTACT.

Contact

Vizitați pagina noastră Facebook PompeUlei pentru a vedea mai multe lucrări ale noastre! Oferim servicii de reconditionare și vânzare turbosuflante pentru autoturisme, autoutilitare, camioane, utilaje. Totodată puteți citi reviw-urile de 5 stele lăsate de clienții noștri mulțumiți de serviciile primite.

 

Lasă un răspuns

Add a comment